EPYC for e-Learning

ILvA lanceert online spel tegen zwerfvuil

Geschreven door Wim Govaerts
di09 okt
Afdrukken

Vandaag lanceert onze klant ILvA, de intercommunale huisvuilophaler van het Land van Aalst, een online game rond zwerfvuil. Hoe we dit project aangepakt hebben lees je in onderstaand persbericht.

 

Het Grote Ilva Zwerfvuil-spel

 

 

Via een eenvoudig online spel wil ILvA jongeren aanmoedigen hun afval niet op straat te gooien, maar wel netjes te sorteren. Het online spel is gebaseerd op het populaire “Bejeweled”, waarbij edelstenen dienen weggespeeld door hen aan te klikken.

 

Het Grote Ilva Zwerfvuil-spel


 

Het spel is zo opgevat dat afval van dezelfde soort moet aangeklikt worden, waardoor het in de juiste container, zak of doos belandt. Tussen verschillende niveaus leveren  weetjes over afval nog extra punten op.

 

Het Grote Ilva Zwerfvuil-spel (Vragen)

 

Voor de ontwikkeling werkte ILvA samen met specialisten in educatieve software van EPYC NV (Gent). Financiële steun kwam er van indevuilbak.be (een initiatief van OVAM en Fost Plus).

ILvA richt zich met het spel tot jongeren van 12 tot 18 jaar.

Het spel kan individueel gespeeld worden, maar er is ook een klassement per gemeente, en voor secundaire scholen is er zelfs een dubbele wedstrijd aan verbonden.

Hierbij kunnen in een eerste ronde (tot en met 9 december) de drie scholen met de hoogste totaalscores een ILvA-afvaleilandje voor op de speelplaats winnen, maar in een tweede ronde (januari 2013) wordt het nog spannender. Dan kunnen de leerlingen van de finalisten (de tien beste scholen)  immers een i-phone, een i-pad of tickets voor Werchter of Pukkelpop winnen als ze de individuele topscores neerzetten.

Iedereen kan de strijd tegen zwerfvuil alvast aangaan via http://ilva.epyc.be/zwerfvuil/ of via de homepagina van ILvA (www.ilva.be).

En daarna ook in het echte leven ? Ja toch?

De lancering van het spel valt niet toevallig samen met de zwerfvuilactie op donderdag   11 oktober, waarop ongeveer 1.500 leerlingen uit 19 secundaire scholen op pad gaan om hun buurt proper te maken.

Meer info: www.ilva.be