Over Epyc

Epyc is de grootste onafhankelijke ontwikkelaar van maatwerk in e-learning en leermiddelen in België en is actief in België en Nederland. Epyc is een spin-off van de KU Leuven, en is opgericht in 2001.

Patrick.jpg

Patrick Herwegh

CEO

Patrick is een doorwinterde leider met een sterke interesse in het stimuleren van talent in ondernemingen. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring in digitale transformaties van bedrijfsprocessen en binnen digital change management. Modellen waarbij de klant projecten uitbesteedt aan een externe partij die over de juiste kennis en vaardigheden beschikt, kent hij op zijn duimpje. Klanttevredenheid draagt hij hoog in het vaandel.
 
Patrick is vennoot, en neemt de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen. Hij staat ook in voor de klantenrelaties met de key accounts van Epyc en heeft een passie voor innovatie en zijn hond Guapo.

Foto Epyc Office Manager Inge Polfliet

Inge Polfliet

Office Manager

Onze rots in de branding, ons baken van rust: Inge! Het kot mag in brand staan en iedereen mag als een kieken zonder kop aan het rushen zijn om zijn werk gedaan te krijgen, Inge zorgt ervoor dat de branden niet al te hoog oplaaien en dat de kiekens niet verongelukken. Echt, wij hebben een office manager uit de duizend! Inge neemt haar collega’s zoveel uit handen dat we het pas beseffen als ze er eens niet is. En als ze iets van je overneemt, kun je op beide oren slapen. Echt waar: hoe we ooit zonder gekund hebben?! Het is een mysterie! In haar vrije tijd gaat Inge graag uitwaaien tijdens een fikse wandeltocht, of gaat ze samen met vriendinnen eens lekker eten in een leuk restaurantje in de buurt. Maar we vernemen uit goeie bron, dat ze ook dan vaak de organisatie in handen neemt. Jep, het bloed kruipt waar het niet lopen kan…

Foto Epyc Teamlead Project Manager Julie Rogiest

Julie Rogiest

Teamlead Project Management

Julie is project manager. Kordaat maar met de nodige flair zorgt ze ervoor dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Als doctor in de letterkunde weet ze wat het betekent je ergens in vast te bijten om een degelijk werkstuk af te leveren. Onze klanten kunnen dus op beide oren slapen, bij haar zijn ze in goede handen.
In haar vrije tijd houdt Julie van lezen en gezelligheid: het getik van de regen op het dakraam, de geur van het natte gras na een zomerse plensbui, een knetterend haardvuur… daar wordt ze vrolijk van, net als Amélie Poulain in de film. Ze lijkt er zelfs een beetje op, vind je ook niet? Daar worden wij, de collega’s, dan weer vrolijk van.

Foto Epyc Project Manager Els Andries

Els Andries

Project Manager

Els is verantwoordelijk voor de planning en uitwerking van alle e-learning & develop projecten. Van kickoff tot oplevering, Els zorgt ervoor dat alle neuzen steeds in dezelfde richting staan en dat plannings- en budgetwijzigingen met de glimlach worden opgelost.
Els is al jaren actief in de opleidingswereld, eerst bij Kluwer, daarna bij Attentia, ervaring die bij ons zeker en vast van pas komt om onze klanten goesting te doen krijgen in e-Learning.
Na de werkuren kun je Els wel eens op restaurant of café tegenkomen, want elk nieuw Gents adresje moet worden uitgetest. Els doet aan hardlopen en gaat graag op reis, hoe verder en exotischer, hoe liever. Maar of dat sinds de recente gezinsuitbreiding de eerste jaren lukt, is nog maar de vraag…

Bert.png

Bert Clemminck

Project Manager

Bert is project manager. Hij heeft de knepen van het vak geleerd bij het Loodswezen. U kunt er dus van op aan dat Bert uw project --komt-ie-- mooi op koers houdt en het tijdig en zonder averij veilig de haven binnenloodst. Maar anders dan de meeste stuurlui van de betere soort, staat hij niet aan wal: Bert staat middenin elk project en steekt graag de handen uit de mouwen.
 
Bert is dol op fietsen, maar om de een of andere manier komt dat er maar weinig van. (Misschien moeten we toch maar eens werk maken van die Epyc-koersploeg!?) Hij compenseert dat gemis dan maar met wat (mini)voetbal of joggen, of -erger nog- met sporten die hij naar eigen zeggen in het geheel niet beheerst, zoals klimmen, padellen, of  zwemmen, ... Dan gaan klussen, verbouwen en tuinieren hem blijkbaar beter af.
Een mens zou zich afvragen wanneer Bert dan nog de tijd vindt om zich te ontfermen over zijn “kleine grote dochter”, nietwaar? U raadt het: strikt timemanagement, strakke planning en doorzettingsvermogen. Precies wat een PM bij Epyc nodig heeft! 

Foto Epyc Developer Michiel Bogaert

Michiel Bogaert

Teamlead Development

Michiel is ‘gene gewone’. Hij is backend developer, maar leeft gezond, doet aan topsport, heeft geen schrik van klantencontacten en heeft ook een leven náást IT. Michiel heeft multimedia- en communicatietechnologie gestudeerd; hij heeft een voorliefde voor PHP, Rasberry Pi, en ander exotisch fruit. Van het maken van websites tot het implementeren van een maatwerk LMS, als het maar mooie code schrijven is, is Michiel content.
Michiel heeft geen ‘zittend gat’, tenzij… het op een fietszadel is: Michiel rijdt nl. regelmatig ultraraces. Dat zijn fietstochtjes tot wel 1000 km. die je in één keer uitrijdt. Zonder te slapen. In de bergen. Inderdaad… ‘gene gewone’, maar wel een topcollega!

Julien_V01_edited.jpg

Julien Clémençon

Backend Developer

Julien is backend developer, een echte autodidact die leeft volgens het motto “Leren is misschien nog leuker dan weten.” Julien staat ook in voor de klantensupport bij Epyc. Jaarlijks passeren er verschillende tienduizenden gebruikers op een van onze toepassingen, en dan is er altijd wel eentje die een probleem heeft. En aangezien we al bijna 20 jaar actief zijn, hebben we heel wat toepassingen draaien, de ene al wat jonger dan de andere …

Julien heeft geen zittend gat; hij is dan ook heel blij met zijn bureau dat in de hoogte verstelbaar is. Thuis heeft hij dat niet, maar daar vangt hij zijn recalcitrante achterwerkprobleem op met muurklimmen en fietsen. En binnenkort start hij met een cursus vrijduiken. Alstublieft! ’s Avonds vind je hem dan weer met een boek in de hand. Zijn favoriet? De Meester en Margarita van Michail Boelgakov.

Tim_V01.png

Tim Jacobs

Teamlead Visual Design & Authoring

Tim is een van onze authoringspecialisten. Hij zorgt er in onze leertrajecten voor dat “het gewoon werkt”. Tim kent tools als Articulate Storyline, Articulate Rise, Adobe Captivate en Adapt als zijn broekzak. Geen enkele toeter of bel is hem daarin vreemd. Hij haalt voor elk project dus zeker het onderste uit de “interactiviteitskan”. Tim heeft jaren ervaring in de e-learningsector. Hij deelt die kennis graag met collega’s en met iedereen die de e-learningmicrobe te pakken heeft. Je bent dus gewaarschuwd: vraag hem hoe hij die navigatie zo knap en intuïtief in elkaar heeft gebokst, en je bent vertrokken voor een lyrische uitleg over de wonderen van de authoring en instructional design.
In zijn vrije tijd speelt Tim graag bordspellen; je weet wel: van die dingen met pionnetjes en moeilijke spelregels die in familieverband altijd eindigen in ruzie.

Foto Epyc Teamlead Art & Motion design Benny Raimondi

Benny Raimondi

Motion Designer, Illustrator

Zonder enige twijfel de man met het hoogste aantal hobby’s van het hele team. En de meest bizarre ook! Zo is Benny in zijn vrije tijd bijvoorbeeld taxidermist, valkenier en jager. Maar hij ontwerpt ook tattoo’s en is aan het leren om die ook echt te “zetten”.
Op professioneel vlak is Benny animator. Hij maakt de meest bizarre en creatieve… euh… creaties. Benny weet van aanpakken; hij is altijd bereid om bij te springen waar nodig, en om zijn ruime kennis en ervaring inzake grafiek en animatie met de collega’s te delen.
Oh, en Benny heeft ook een ruime collectie Nerf-geweren en -pistolen. Altijd handig voor een klein gevechtje op kantoor.

Foto Epyc Motion designer illustrator Jens Roete

Jens Roete

Motion Designer, Illustrator

Jens is motion designer, van het stille soort: geef hem een pc met daarop de Adobe Suite en je hoort hem voor de rest van de dag niet meer. Jens heeft een bachelor Grafische & Digitale Media; of hij zijn kennis van Adobe After Effects, Illustrator, Photoshop en de hele rest op de schoolbanken heeft geleerd, of op eigen houtje, laten we in het midden. Feit is wel dat Jens die programma’s door en door kent. Jens tekent de storyboards uit, op basis van het instructional design scenario. In zijn vrije tijd doet Jens aan hardlopen (en dat mag je letterlijk nemen), speelt hij gitaar en doet hij aan vrijwilligerswerk.

Foto Motion designer illustrator Laurens Peeters

Laurens Peeters

Motion Designer, Illustrator

Laurens is een ervaren grafisch ontwerper. Bij ons mag hij zijn eigen ontwerpen nu ook zelf tot leven wekken in mooie e-learninganimaties. Laurens straalt een en al rust uit, pure zen; altijd fijn om met hem te overleggen als het weer eens razenddruk is op kantoor! Laurens heeft oog voor detail, en dat komt natuurlijk van pas bij het ontwerp van een gebruikersinterface of het layouten van onze leermiddelen. Laurens heeft een voorliefde voor interieurvormgeving, oude spullen met een verhaal en muziek. Zo verzamelt hij onder andere oude stoelen (de zolder van zijn oma ten spijt), prutst hij graag met Ableton en placeert hij al eens een riffje op zijn drumstel. Als creativiteit en techniek bijeen komt wordt onze Laurens blij. Hij zit bij Epyc dus écht wel op zijn plaats.

Foto Epyc Motion Designer illustrator Christel Morvan

Christel Morvan

Motion Designer, Illustrator

Christel is van oorsprong een Française. Dat wordt door de collega’s echt bij-zon-der hard gewaardeerd, want er komt regelmatig wel eens een telefoontje uit Wallonië of Frankrijk binnen. Terwijl dat voor de meeste collega’s vroeger altijd meestal zweten en vloeken was, schakelen ze sinds Christel er is gezwind naar haar door… Merci Christel, merci!

Christel woont al geruime tijd in België, en spreekt dus vlot Nederlands. Christel is animator en video-artist. Ze animeert echt sneller dan onze grafici hun grafiek kunnen aanleveren. In haar vrije tijd is Christel V-jay. Dan verzint ze de mooiste images en animaties bij de muziek van onder andere de band van haar levenspartner.
 

Foto Epyc UX Designer illustrator Eline Claeyssens

Eline Claeyssens

UX designer, Illustrator

Eline is graficus en motion designer, maar ook interface designer en illustrator… ze houdt gewoon van alle aspecten van het creatieve proces van onze multimedia- en e-Learningprojecten. Inspiratie doet ze op terwijl ze elke dag met de fiets naar het werk komt, door weer en wind. Niets houdt haar tegen: niet het weer, maar ook niet een moeilijke opdracht of een lastig project, Eline gaat ervoor!
Ook in haar vrije tijd is Eline aan het tekenen, dan maakt ze vooral digitale portretten.
Eline woont samen. Met een konijn. En met haar huisgenoten. Ze is verzot op chocolade, dus als de collega’s iets van haar gedaan willen krijgen, weten ze hoe ze haar kunnen doen “pleuje”.

Foto Epyc E-learning developer Kevin Dossche

Kevin Dossche

E-learning Developer

Kevin is er eentje die van aanpakken weet. De inkt op zijn diploma Grafische en Digitale Media was nog niet goed droog, of hij stond al bij ons op de dorpel, vrolijk kwispelend te hunkeren naar een kans om zich te bewijzen. En zo hebben we het graag, natuurlijk!
Kevin is een echte huismus: hij voelt zich het best thuis achter zijn computer. Waarom zou je ook buiten in de zon of in de regen gaan lopen als er binnen zoveel games, comic books, films en series op jou staan te wachten?! Maar een stereotiepe nerd is Kevin nu ook weer niet, want hij speelt voetbal! Vroeger buiten op een groot veld, maar je raadt het al… hij is overgestapt op zaalvoetbal…

Foto Epyc E-learning developer Olivier Copejans

Olivier Copejans

E-learning Developer

Olivier is een man van late roepingen. Hij is bij Epyc gestart als web developer, hij had zich toen nog maar enkele jaren tot programmeur bekeerd. Maar sinds kort heeft hij een nieuwe roeping: die van e-learning developer. Tegenwoordig vind je hem tussen de creatieve breinen, waar hij meehelpt om de hersenspinsels van onze instructional designers uit te werken tot mooi afgewerkte e-learning-cursusssen.
In zijn vrije tijd houdt Olivier zich het liefst bezig met muziek, zowel actief als passief. Hij snuift ook al eens graag een vleugje cultuur op, en tegen een drankje of een hapje met vrienden zegt hij nooit nee.

Foto Epyc Learning Architect Dieter Blancquaert

Dieter Blancquaert

Learning Architect

Dieter navigeert al meer dan 10 jaar actief door de wereld van het digitale leren. Hij heeft een goed zicht op het volledige proces van take-off tot landing.
Je doet hem het meeste plezier als je hem een concept voor een opleiding laat bedenken, met spel-elementen en wat technisch hocus-pokus. Hij slalomt tussen onze verschillende projecten om alles met een arendsoog te bekijken en in kaart te brengen, briefings voor collega’s te geven en hen bij te sturen waar nodig. Zijn geduld zorgt ervoor dat hij kan wachten tot het juiste moment om toe te slaan.

Foto Epyc Teamlead Instructional Design

Sofie Bedert

Teamlead Instructional Design

Het is “Bedèrt”, niet “Beedert”, ’t is maar dat je het weet… Sofie Bedert dus, heeft al vele pedagogische watertjes doorzwommen. Ze is pedagoog van opleiding en heeft jaren ervaring als instructional designer, consultant en script writer. Ze ondersteunt onze klanten met veel kennis van zaken en vindt een oplossing voor elk e-learning- of instructional design -vraagstuk.
In haar vrije tijd speelt Sofie klarinet én crazy catlady. Haar kat, Pixel, heeft een eigen instagrampagina.

Foto Epyc Instructional Designer Eline Madou

Eline Madou

Instructional Designer

Eline is een echte content cruncher: ze verwerkt zelfs de meest gortdroge inhoud tot een leuk, leerrijk leertraject. Door haar opleiding journalistiek weet ze als geen ander hoe ze de mensen hun aandacht moet grijpen. En met jaren ervaring in de e-Learning op de teller, is Eline bijzonder handig met Articulate Storyline en Adobe Captivate, twee tools die we vaak gebruiken om onze e-Learning-pakketten maken… Een echte allrounder dus.
Op zondagochtend vind je Eline in het zwembad; op andere dagen maalt ze al lopend menig kilometertje af. Dankzij haar stijltang ziet Eline er elke ochtend weer op haar best uit. Haar lijfspreuk? “Met de stijltang in de hand kom ik door het ganse land!” 

Foto Epyc instructional designer Mathieu Demulder

Mathieu Demulder

Instructional Designer

Mathieu is instructional designer. Hij bedenkt voor u de logisch-pedagogische structuur van een leermodule en schrijft de scenario’s, oefeningen en opdrachten uit. Mathieu is taal- en letterkundige, en hij heeft er al heel wat jaren opzitten als instructional designer. Bij hem is uw cursusinhoud dus in goede handen. Een heldere, duidelijke schrijfstijl in combinatie met doorgedreven expertise in Articulate Storyline en Rise… dan zit je bij Epyc op je plaats, natuurlijk!
In zijn vrije tijd vind je Mathieu ofwel in de klimzaal, waar hij zijn pezige lijf in bizarre bochten wringt bij het boulderen, of in zijn atelier, waar hij met hout timmert en schroeft dat het een lieve lust is.
Oh ja: Mathieu houdt ook van games. Niet enkel van de elektronische, ook van de analoge, met kartonnen speelborden en plastieken peetjes.

Annelies_V03.png

Annelies Gesquière

Instructional Designer

Annelies heeft meerdere jaren ervaring in e-learning, in de functie van instructional designer. Ze maakt interactieve leerervaringen in alle mogelijke vormen. Heel graag voegt ze daar wat storytelling aan toe. Aan haar achtergrond is te merken dat script writing helemaal haar ding is. Als taalkundige is Annelies ook degene die de teksten van collega’s naleest en er stiekem een beetje op kickt als ze daarin een dt-fout ontdekt.
Annelies speelt cello en fluit, en zit niet vaak stil: ze danst, springt op een trampoline, surft en snowboardt. Soms valt ze. Maar haar collega’s staan altijd klaar om haar, soms letterlijk maar vooral figuurlijk, op te vangen.

Foto Epyc Instructional Designer Eva Baelde

Eva Baelde

Instructional Designer

Eva is instructional designer. Ze heeft jaren ervaring met e-learning en kan de zotste interacties maken in Adobe Captivate en Articulate Storyline. Ze vindt echt álles buitengewoon boeiend, ook die onderwerpen waar anderen liever in een grote boog omheen lopen. Eva wil over elk onderwerp álles weten. Voor haar is Epyc dus één grote speeltuin! Zich inlezen in een domein, studeren op een exotisch vak, ze doet het met een glimlach. Als ze dan nadien ook de goede verhaallijn te pakken krijgt om er een boeiende cursus van te maken, is alles peis en vree in Eva-land. In haar vrije tijd houdt Eva zich graag bezig met haar trotse, eigenwijze kater, Zorro en studeert ze Russisch. Gewoon, omdat ze zin had in een taal met veel naamvallen. Typisch Eva.