EPYC is een spin-off van de Katholieke Universiteit Leuven en werd opgericht in 2001. Zoveel jaar later kunnen we stellen dat we de nodige expertise en ervaring op het vlak van e-Learning hebben opgebouwd, en perfect weten hoe we bedrijven kunnen helpen om deze leervorm te implementeren in bestaande of nieuwe opleidingstrajecten. EPYC is vandaag een van de topspelers in de e-Learning in België.

Wim GovaertsWim Govaertsgedelegeerd bestuurder

Wim is een leer-mens in hart en nieren! Niet via het klassieke parcours van klas-krijt-bord, maar door zijn jarenlange ervaring in de educatieve software-sector. Eerst als onderzoeker aan het departement linguïstiek van de K.U.Leuven, daarna als projectleider bij een uitgeverij van educatieve games voor kinderen, en nu aan het hoofd van EPYC. Wim is vennoot, en neemt de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen. Hij staat ook in voor de commerciële kant van EPYC; hij schuimt het hele land af om de leer-microbe te verspreiden en om onze diensten te gaan voorstellen bij nieuwe (en bestaande!) klanten. En dat doet hij het liefst met de motor.

Bram Van Den BorreBram Van den BorreOperations manager

Bram is medevennoot en –zaakvoerder van ons bedrijf. Bram voelt zich helemaal in zijn sas als hij zijn petje van instructional designer mag opzetten. Dan kan hij zich helemaal laten gaan om een nieuwe, originele invalshoek uit te denken voor het project dat voorligt. Hij schat de verwachtingen van de klant heel goed in, en vertaalt ze in een vernieuwend concept. Bram schrijft de scenario’s uit en overlegt met de klant tot alles helemaal goed zit. Ook voor de divisie Hit The Road heeft Bram de redactionele leiding in handen. Hij bepaalt de algemene didactiek, leidt de redactieteams van ervaren lesgevers uit de sector, en schrijft de handboeken en leermiddelen uit. En omdat fotografie en motorrijden twee van zijn belangrijkste hobby’s zijn, rijdt hij het hele land rond om verkeerssituaties te fotograferen.

Els NiemegeertsOperationeel directeur

Is het een vogel, is het een vliegtuig, neen dat is het niet … het is Els die hier als operationele drone door onze wandelgangen schiet!

Els is hier jaren geleden gestart als projectleider en heeft in die hoedanigheid ons personeelsbeleid, onze professionaliteit en onze kwaliteit naar een hoger niveau getild.

Nu is Els operationeel directeur: ze stuurt de productie aan, houdt de globale planning in het oog en zorgt ervoor dat iedereen zijn werk in optimale omstandigheden kan doen. Kortom, het is Els haar schuld dat EPYC gewoon één groot huisje weltevree is.

Waar ze de energie blijft halen, is een goed bewaard geheim. Maar dat Els een ongelooflijk veerkrachtige dame is die van elke splinter pijlen kan maken, daar is iedereen het over eens.

Faïza LegzouliAccount manager

Faïza is de account manager voor onze divisie Hit The Road – traffic media, de uitgeverij voor leermiddelen voor het rijbewijs. Ze schuimt de rijscholen van het hele land af om boeken te leveren en om te horen wat er leeft in de sector. Rijscholen die onze boeken nog niet verkopen overtuigt ze in een handomdraai. Maar als rasechte verkoper met jaren ervaring geeft ze haar klanten ook tips om hun zaak nog beter te doen draaien.
Het gerucht gaat dat Faïza in een vorig leven nog frisco’s verkocht heeft in Alaska. Of waren dat warmtepompen in Saudi-Arabië? Wat wel zeker is, is dat ze de collega’s serieus achter de veren zit om telkens nieuwe producten te lanceren en innovatieve toepassingen te verzinnen, zodat zij haar rijscholen nog meer in de watten kan leggen … Of om het met Sergio Herman te zeggen: “een toppertje”!

Els AndriesProject manager

Omdat we zo tevreden waren over de eerste, hebben we ons een tweede “Els” aangeschaft, Els Andries. Els is verantwoordelijk voor de planning en uitwerking van alle e-learning & develop projecten. Van kickoff tot oplevering, Els zorgt ervoor dat alle neuzen steeds in dezelfde richting staan en dat plannings- en budgetwijzigingen met de glimlach worden opgelost.

Els is al jaren actief in de opleidingswereld, eerst bij Kluwer, daarna bij Attentia, ervaring die bij ons zeker en vast van pas komt om onze klanten goesting te doen krijgen in e-Learning.

Na de werkuren kun je Els wel eens op restaurant of café tegenkomen, want elk nieuw Gents adresje moet worden uitgetest. Els doet aan hardlopen en gaat graag op reis, hoe verder en exotischer, hoe liever. Maar of dat sinds de recente gezinsuitbreiding de eerste jaren lukt, is nog maar de vraag …

Jhony DecrockProject Manager

Jhony is project manager. Hij heeft de knepen van het vak geleerd bij een groot vertaal- en lokalisatiebedrijf; strakke deadlines, verschillende bordjes in de lucht houden, brandjes blussen, klanten blij maken … “been there , done that”. Jhony houdt dan ook in alle omstandigheden het hoofd koel; hij is de rust en kalmte zelve. De collega’s zien hem dus graag komen. Alleen met het spellen van zijn naam blijven sommigen onder ons het moeilijk hebben.
Jhony houdt van lezen en muziek. Maar wie in hem een huismus ziet, heeft het goed mis. Jhony is immers ook behoorlijk sportief: hij houdt van hardlopen, voetbal en pingpong. Maar ook van biljarten. Je merkt het meteen: Jhony is niet voor een gat te vangen.

Julie RogiestProject Manager

Julie is project manager. Kordaat maar met de nodige flair zorgt ze ervoor dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Julie is doctor in de letterkunde; ze weet dus wat het is om je ergens in vast te bijten om een degelijk werkstuk af te leveren. Onze klanten kunnen dus op beide oren slapen, bij Julie zijn ze in goede handen.

In haar vrije tijd houdt Julie van lezen en gezelligheid: het getik van de regen op het dakraam, de geur van het natte gras na een zomerse plensbui, een knetterend haardvuur, … daar wordt Julie vrolijk van, net als Amélie Poulain in de film. Ze lijkt er zelfs een beetje op, vind je ook niet? Daar worden wij, de collega’s, dan weer vrolijk van.

Inge PolflietOffice manager

Onze rots in de branding, ons baken van rust: Inge! Het kot mag in brand staan en iedereen mag als een kieken zonder kop aan het rushen zijn om zijn werk gedaan te krijgen, Inge zorgt ervoor dat de branden niet al te hoog oplaaien en dat de kiekens niet verongelukken. Echt, wij hebben een office manager uit de duizend! Inge neemt haar collega’s zoveel uit handen dat we het pas beseffen als ze er eens niet is. En als ze iets van je overneemt, kun je op beide oren slapen. Echt waar: hoe we ooit zonder gekund hebben?! Het is een mysterie! In haar vrije tijd gaat Inge graag uitwaaien tijdens een fikse wandeltocht, of gaat ze samen met vriendinnen eens lekker eten in een leuk restaurantje in de buurt. Maar we vernemen uit goeie bron, dat ze ook dan vaak de organisatie in handen neemt. Jep, het bloed kruipt waar het niet lopen kan …

Jens RoeteJens RoeteAnimator

Jens is animator, van het stille soort: geef hem een pc met daarop de Adobe Suite en je hoort hem voor de rest van de dag niet meer. Jens heeft een bachelor Grafische & digitale media; of hij zijn kennis van Adobe After Effects, Illustrator, Photoshop en de hele rest op de schoolbanken heeft geleerd, of op eigen houtje, laten we in het midden. Feit is wel dat Jens die programma’s door en door kent. Samen met Benny tekent Jens de storyboards uit, op basis van het instructional design scenario. In zijn vrije tijd doet Jens aan hardlopen (en dat mag je letterlijk nemen), speelt hij gitaar en doet hij aan vrijwilligerswerk.

Dieter BlancquaertLearning Architect

Dieter navigeert al meer dan 10 jaar actief door de wereld van het digitale leren. Hij heeft een goed zicht op het volledige proces van take-off tot landing.
Je doet hem het meeste plezier als je hem een concept voor een opleiding laat bedenken, met spel-elementen en wat technisch hocus-pokus. Hij slalomt tussen onze verschillende projecten om alles met een arendsoog te bekijken en in kaart te brengen, briefings voor collega’s te geven en hen bij te sturen waar nodig. Zijn geduld zorgt ervoor dat hij kan wachten tot het juiste moment om toe te slaan.

’s Avonds kan je hem in het digitale luchtruim vinden om straaljagers neer te halen en bommen te droppen. Daarnaast is hij vooral bezig met zijn kinderen en is hij een gemotiveerd Latin en ballroom danser: chachacha, rumba, jive, salsa, wals, quickstep, tango, slowfox. U vraagt, wij dansen (onder voorbehoud).

Benny RaimondiAnimator

Zonder enige twijfel de man met het hoogste aantal hobby’s van het hele team. En de meest bizarre ook! Zo is Benny in zijn vrije tijd bijvoorbeeld taxidermist, valkenier en jager. Maar hij ontwerpt ook tattoo’s en is aan het leren om die ook echt te “zetten”.

Op professioneel vlak is Benny animator. Hij maakt de meest bizarre en creatieve … euh … creaties. Benny weet van aanpakken; hij is altijd bereid om bij te springen waar nodig, en om zijn ruime kennis en ervaring inzake grafiek en animatie met de collega’s te delen.

Oh, en Benny heeft ook een ruime collectie Nerf-geweren en -pistolen. Altijd handig voor een klein gevechtje op kantoor.

Christel MorvanMotion Designer

Christel is van oorsprong een Française. Dat wordt door de collega’s echt bij-zon-der hard gewaardeerd, want er komt regelmatig wel eens een telefoontje uit Wallonië of Frankrijk binnen. Terwijl dat voor de meeste collega’s vroeger altijd meestal zweten en vloeken was, schakelen ze sinds Christel er is gezwind naar haar door … Merci Christel, merci!

Christel woont al geruime tijd in België, en spreekt dus vlot Nederlands. Christel is animator en video-artist. Ze animeert echt sneller dan onze grafici hun grafiek kunnen aanleveren. In haar vrije tijd is Christel V-jay. Dan verzint ze de mooiste images en animaties bij de muziek van onder andere de band van haar levenspartner.

Wanne De RopMotion Graphic Designer

Wanne voelt zich helemaal thuis achter een camera, als cameraman of als regisseur, in een studio of op locatie… hij is van alle markten thuis. Bij Epyc combineert Wanne zijn camerawerk met illustreren en animeren. Waarom hij met zijn opleiding journalistiek áchter de camera is beland en niet ervoor, laten we in het midden. Maar nieuwsgierig is Wanne wel. Bijleren en (her)ontdekken is zijn ding. Dat hij graag leest, hoeft dan ook niet te verbazen. Je herkent Wanne aan zijn kleurrijke sokken. In zijn sokkencollectie is geen grauw paar meer te vinden. Wanne speelt ook minivoetbal, waarbij de comeback steevast in de derde helft wordt ingezet. Maar of dat de beste tactiek is?

Eline ClaeyssensGraficus / animator

Eline is graficus en motion designer, maar ook interface designer en illustrator … ze houdt gewoon van alle aspecten van het creatieve proces van onze multimedia- en e-Learningprojecten. Inspiratie doet ze op terwijl ze elke dag met de fiets naar het werk komt, door weer en wind. Niets houdt haar tegen: niet het weer, maar ook niet een moeilijke opdracht of een lastig project, Eline gaat ervoor!

Ook in haar vrije tijd is Eline aan het tekenen, dan maakt ze vooral digitale portretten.

Eline woont samen. Met een hamster. En met haar vriend. Ze is verzot op chocolade, dus als de collega’s iets van haar gedaan willen krijgen, weten ze hoe ze haar kunnen doen “pleuje”.

Laurens PeetersMotion graphic designer

Laurens is een ervaren grafisch ontwerper. Bij ons mag hij zijn eigen ontwerpen nu ook zelf tot leven wekken in mooie e-learninganimaties. Laurens straalt een en al rust uit, pure zen; altijd fijn om met hem te overleggen als het weer eens razenddruk is op kantoor! Laurens heeft oog voor detail, en dat komt natuurlijk van pas bij het ontwerp van een gebruikersinterface of het layouten van onze leermiddelen. Laurens heeft een voorliefde voor interieurvormgeving, oude spullen met een verhaal en muziek. Zo verzamelt hij onder andere oude stoelen (de zolder van zijn oma ten spijt), prutst hij graag met Ableton en placeert hij al eens een riffje op zijn drumstel. Als creativiteit en techniek bijeen komt wordt onze Laurens blij. Hij zit bij Epyc dus écht wel op zijn plaats

Sandrine CoolensProject Manager

Sandrine is project manager en leidt ook de marketing in goede banen. Een rare combinatie? Neen hoor, want mochten we voor Sandrine een totem moeten verzinnen, dan zou het wellicht “duizendpoot” worden. Sandrine heeft namelijk al vanalles gedaan: sales & admin, marketing, traffic & workforce management en project management. Doe daar nog een schepje regio management en leidinggeven bovenop, en je snapt meteen dat Sandrine niet voor één gat te vangen is. Voeling met de interne en externe klant zijn haar dus niet vreemd. Nieuwsgierig en leergierig… check! In haar vrije tijd geeft Sandrine Franse les aan kleuters en jonge kinderen. Ze gaat ook graag wandelen met de hond en spreekt regelmatig af met een paar vriendinnen voor een lekker etentje.

Kevin DosscheMotion graphic designer

Kevin is er eentje die van aanpakken weet. De inkt op zijn diploma Grafische en Digitale Media was nog niet goed droog, of hij stond al bij ons op de dorpel, vrolijk kwispelend te hunkeren naar een kans om zich te bewijzen. En zo hebben we het graag, natuurlijk!
Kevin is een echte huismus: hij voelt zich het best thuis achter zijn computer. Waarom zou je ook buiten in de zon of in de regen gaan lopen als er binnen zoveel games, comic books, films en series op jou staan te wachten?!
Maar een stereotiepe nerd is Kevin nu ook weer niet, want hij speelt voetbal! Vroeger buiten op een groot veld, maar je raadt het al … hij is overgestapt op zaalvoetbal …

Kris VanroosbroeckKris Van RoosbroeckDeveloper

Kris is front-end en app developer. Hij luistert naar de wensen van de klant en giet die in een gedetailleerde functionele analyse, zodat we voordat er één regel code geprogrammeerd wordt, precies weten waar we aan toe zijn. Kris is PHP-developer van natuur, maar heeft zich ondertussen ook bekwaamd in Angular. Elk project dat Kris programmeert blinkt uit in helderheid en eenvoud. Eenvoud qua code, bedoelen we dan, want de projecten die hij voor EPYC realiseert, zijn meestal behoorlijk uitgebreid en complex. Het LMS-platform voor RijbewijsOpSchool van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde is zo’n projectje van Kris, en ook de online enquête-tools voor Vlerick Business School zijn van zijn hand.

Olivier CopejansOlivier CopejansWebdeveloper

Olivier is web developer. Hij heeft zich pas later tot programmeur
bekeerd, maar dat hoeft niets over de kwaliteit van zijn werk te vertellen.
Onder andere de werkbaarheidsscan voor het Sectoraal Vormingsfonds
Dienstencheques is van zijn hand. Ook de proefexamen-module op
de website VAB-Rijschool is door Olivier geschreven.In zijn vrije tijd
houdt Olivier zich bezig met muziek. Hij gaat ook twee keer per week
zwemmen, voordat hij naar kantoor komt… tenminste: dat is het
voornemen, maar om uiteenlopende redenen blijkt dat niet altijd te
lukken…

Jens EeckhoutWebdeveloper

Jens zit van bij het begin van zijn carrière in de e-Learning. Maar jong van geest, nieuwsgierig en ondernemend als we hem kennen, is hij er altijd op uit om via technologie e-learning beter, leuker en efficiënter te maken – gedaan met saaie, statische LMS-platformen en content! Moodle en Totara hebben voor Jens nog maar weinig geheimen. Jens is ook steeds op zoek naar nieuwe trends en technologieën in de PHP-wereld. Als hij na de werkuren al niet achter zijn bureau thuis zit, gaat hij af en toe squashen en verkent hij graag de Gentse restaurant-wereld.

Annelies GesquièreInstructional designer

Annelies is instructional designer en script writer bij Epyc. Ze heeft jaren ervaring in e-learning, maar ook in andere vormen van schrijven en tekstredactie. Van opleiding is Annelies taalkundige. Nederlands en Oudgrieks, alstublieft! De collega’s maken daar wat graag gebruik van om hun taalfouten uit hun teksten te halen. Of ze daar een vette kluif aan heeft? Geen commentaar! 😉

In haar vrije tijd vind je Annelies op de dansvloer: ze houdt van moderne jazzdans. Annelies speelt ook dwarsfluit. Dat doet ze in de Koninklijke Harmonie De Bie van Rekkem, diep in West-Vlaanderen waar haar roots liggen. En sinds kort is ze gestart met cello, BAM!

Annelies gaat ook graag op reis, altijd met een plank onder de arm: in de zomer een snowboard, in de winter een surfplank, heb ik opgevangen

Eline MadouInstructional designer

Eline is een echte content cruncher: ze verwerkt zelfs de meest gortdroge inhoud tot een leuk, leerrijk leertraject. Door haar opleiding journalistiek weet ze als geen ander hoe ze de mensen hun aandacht moet grijpen. En met jaren ervaring in de e-Learning op de teller, is Eline bijzonder handig met Articulate Storyline en Adobe Captivate, twee tools die we vaak gebruiken om onze e-Learning-pakketten maken… SCORM, remember ?! 😉 Een echte allrounder dus.

Op zondagochtend vind je Eline in het zwembad; op andere dagen maalt ze al lopend menig kilometertje af. Dankzij haar stijltang ziet Eline er elke ochtend weer op haar best uit. Haar lijfspreuk? “Met de stijltang in de hand kom ik door het ganse land!” Ook deze Eline is net als de andere Eline in het team verzot op chocolade, maar dat is louter toeval, beamen ze allebei.

Sofie BedertInstructional designer

Het is “Bedèrt”, niet “Beedert”, ’t is maar dat je het weet … Sofie Bedert dus, heeft al vele pedagogische watertjes doorzwomen. Ze is pedagoog van opleiding en heeft jaren ervaring als instructional designer, consultant en script writer. Ze ondersteunt onze klanten met veel kennis van zaken en met veel goesting, en vindt een oplossing voor elk e-learning- of instructional design -vraagstuk. Authoring tools als Articulate Storyline en Adobe Captivate hebben voor Sofie geen geheimen meer. Ze draagt haar titel van EPYC Storyline Wizard met trots; Terecht!

In haar vrije tijd speelt Sofie klarinet én crazy catlady. Haar kat, Pixel, heeft een eigen instagrampagina.

Eva BaeldeInstructional Designer

Eva is instructional designer. Ze heeft jaren ervaring met e-learning en kan de zotste interacties maken in Adobe Captivate en Articulate Storyline. Ze vindt echt álles buitengewoon boeiend, ook die onderwerpen waar anderen liever in een grote boog omheen lopen. Eva wil over elk onderwerp àlles weten. Voor haar is Epyc dus één grote speeltuin! Zich inlezen in een domein, studeren op een exotisch vak, ze doet het met een glimlach. Als ze dan nadien ook de goede verhaallijn te pakken krijgt om er een boeiende cursus van te maken, is alles peis en vree in Eva-land. In haar vrije tijd houdt Eva zich graag bezig met haar trotse, eigenwijze kater, Zorro en studeert ze Russisch. Gewoon, omdat ze zin had in een taal met veel naamvallen. Typisch Eva.